Pasta di Parma

basilicum_1600x1200Na je werk mensen uitnodigen om te komen eten is leuk, maar je hebt ook geen zin om lang in de keuken te staan. Met dit recept zet je een gemakkelijk en goed recept op tafel en laat je je gasten niet wachten. Al zullen ze je terug sturen naar de keuken voor een extra portie.

Ingredienten (2 personen)
– 2 pakjes parmaham
– spaghetti
– 1 courgette
– 1 glas witte wijn
– bosje basilicum
– 3 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– parmezaanse kaas
– zout
– peper

Zet een pan met water, zout en olijfolie op en kook de spaghetti. Zorg dat de spaghetti gaar is voor je aan de rest begint. Fruit de sjalotjes en knoflook in olijfolie en doe de spaghetti erbij. Voeg de in plakken gesneden courgette toe. Op hoog vuur door elkaar husselen en afblussen met een glas witte wijn. Vervolgens de parmaham en basilicum erdoorheen husselen. Wat zout en peper toevoegen en op het bord serveren met parmezaanse kaas.

TIP: Eventueel kun je champignons aan het gerecht toevoegen of de basilicum vervangen door oregano.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: