Pasta Putanesca

200318166-001Pasta Putanesca betekent letterlijk vertaald ‘hoerenpasta’. En ik moet zeggen dat er een flinke bite aan deze pasta zit! Voor mensen die pittig eten niet schuwen, smullen maar! Lekker met een fris wijntje erbij om af te blussen.

Ingrediënten (3 personen)
– zeevruchten uit de diepvries
– 2 rode pepertjes
– handjevol kappertjes
– 3 teentjes knoflook
– spaghetti
– 1 courgette
– blik zwarte ontpitte olijven
– peper
– zout
– 2 blikjes ansjovis
– parmezaanse kaas
– 1 pakje tomatenpuree
– 1 grote ui

Zet een pan met water op en doe daar wat olijfolie en zout bij. Kook de pasta gaar. Maak ondertussen de blikjes ansjovis open en giet de olie in de pan. Wanneer deze warm is doe je er de knoflook, pepertjes en uien bij evenals de ansjovis. Roer dit goed door en laat even smoren tot de ansjovis gesmolten is. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden courgette en in schijfjes gesneden olijven toe en laat alles gaar worden. Als alles beetgaar is voeg je de tomatenpuree toe en de zeevruchten. Laat alles goed gaar worden en zorg dat de saus niet te vloeibaar is (het is handig om de zeevruchten uit de diepvries in een vergiet onder warm water vooraf te ontdooien). Als de pasta gaar is gaat deze in de pan bij de saus en kan er naar smaak zout en peper worden toegevoegd. Op het bord kan vervolgens nog wat parmezaanse kaas over de pasta worden gestrooid. Buen appetito!

TIP: Om de saus iets romiger te maken kun je wat kookroom aan de saus toevoegen. Maar niet te veel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: