Sucadelappen met rode kool

rode-koolOp een luie zondag is er niets beter dan een stoofschotel die op het fornuis staat te pruttelen en heerlijke geuren door het huis verspreidt. Nog beter is het wanneer de wind giert en de regen tegen de ramen spettert. Wie kan er nee zeggen tegen een verrukkelijke Hollandse maaltijd?

Ingrediënten (2 personen)
– 1 kilo sucadelappen
– 1 zakje kruimige aardappelen
– 1 pot rode kool
– 2 grote uien
– bloem
– 6 kruidnagels
– 1 laurierblad
– 8 geplette jeneverbessen
– 2 stukjes foelie
– 2 blokjes rundvleesbouillon
– zilveruitjes
– eetlepel tomatenpuree
– 1 teentje knoflook

Snijd de sucadelappen in grote blokken en haal ze door de bloem. Laat een flinke klont boter in een goede braadpan bruin worden en bak het vlees goudbruin aan. Haal vervolgens het vlees uit de pan en bak de uien en knoflook aan. Doe het vlees terug in de pan en voeg de specerijen toe. Ondertussen heb je ongeveer een liter bouillon klaargezet en deze giet je over het vlees tot het goed onder staat. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe. Deksel op de pan en wachten maar! Zet het vuur op de laagste stand en gebruik een verdeelplaatje. Af en toe in de pan roeren en bouillon toevoegen wanneer het vlees droog komt te staan. Na ongeveer 3 uur kun je de zilveruitjes erbij gooien en alles nog een uurtje laten staan.  Prik in het vlees om te zien of het goed mals is. Zo niet, langer laten sudderen!  Half uurtje voor het opdienen aardappelen en rode kool koken en aanschuiven voor een heerlijke Hollandse maaltijd!

TIP: Rauwe zilveruitjes erbij serveren is ook erg lekker en zorgt voor een frisse smaak bij het eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: