Tomatensoep

tomaat_1900x1200Als je wilt genieten van een heerlijke gezonde soep, dan is deze zelfgemaakte tomatensoep ideaal. Gemakkelijk, snel en verrukkelijk! Ik vind de soep zelfs zo lekker, dat ik ‘m de volgende ochtend koud ook heerlijk vind! Ja, gewoon als ontbijt.

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 10 vleestomaten
– 500 gram rundergehakt
– 2 grote uien
– 4 grote teentjes knoflook
– 1 aardappel
– vermicelli
– zout
– peper
– gehaktkruiden
– 1 1/2 blokje rundvleesbouillon

Snijd de tomaten, uien, aardappel en knoflook in stukken en doe ze in de pan. Vul de pan met water zodat alles net onder staat (beter te weinig water dan te veel). Doe de bouillonblokjes erbij en laat alles koken totdat alles helemaal zacht gekookt is. Vermeng ondertussen de gehaktkruiden (ook erg lekker om verse kruiden door het gehakt te mengen) en rol er kleine balletjes van. Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer. Persoonlijk hou ik van een groffe soep en maken de pitjes of velletjes van de tomaat me niet uit, maar als je dit niet lekker vindt kun je alles nog even door de zeef halen voor een gladde soep. Gooi de gehaktballen en vermicelli in de pan en laat nog een minuutje of 10 zachtjes koken. Naar smaak zout en peper toevoegen en eventueel een wolkje room. Bon appetit!

TIP: Een scheutje room en een klein beetje chilipoeder geven de soep een extra twist!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: