Udon met garnalen en paksoi

shitake

Ik ben dol op de Aziatische keuken. Dit gerecht is dan ook supermakkelijk, supersnel en superlekker! Het kan als basis dienen voor andere gerechten, maar in feite is het al een prima gerecht op zichzelf. Stokjes erbij en smullen maar!

Ingrediënten (2 personen)
– 2 pakjes udon
– blikje shitake champignons of kastanje champignons
– zakje garnalen
– paksoi
– sojasaus
– zoete sambal
– 2 grote teentjes knoflook

Doe wat olijfolie in de pan en bak de knoflook even aan. Gooi de geheel gesneden paksoi in de pan samen met de champignons en laat onder de deksel op matig vuur even smoren. Gooi er halverwege wat sojasaus bij en een schep sambal en hussel door elkaar. Doe vervolgens de garnalen en udon bij en roer alles nog goed door elkaar. Proef nog even of er wat sambal of sojasaus bij moet en klaar is kees!

TIP: Voeg een rood pepertje toe voor een extra pittig gerecht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: