Gele rijst met worteltjes en vis

koenjitRijst kan soms saai zijn, maar dat is dit gerecht met gele rijst dus niet! De heerlijke geurige kruiden uit India maken dit simpele gerecht verfijnd en heerlijk. Bovendien past dit gerecht prima in een dieet.

Ingrediënten (2 personen)
– basmatirijst
– flinke theelepel koenjit
– flinke theelepel komijnzaad
– snufje kardemom
– 2 teentjes knoflook
– 2 sjalotjes
– 2 stukken kabeljauw
– verse worteltjes

Kook de rijst in een pan met water,  koenjit, komijnzaad, kardemom, olijfolie en zout. Wrijf de kabeljauw in met zout en peper. Snijd de worteltjes in stukken van 3cm en laat koken in wat water. Als de rijst gaar is laat je deze uitlekken. Ondertussen laat je olijfolie in een hapjespan warm worden en fruit je de knoflook en sjalotjes. Voeg vervolgens de rijst toe en bak goed om. De rijst moet een goede gele kleur hebben, dus voeg gerust nog wat koenjit toe. Op smaak brengen met zout en peper. Ondertussen zijn de worteltjes gaar en kunnen deze uitgelekt worden. Laat in een koekenpan boter gaar worden en bak de vis kort aan beiden kanten aan. Serveer alles tegelijkertijd op een bord. Mooie kleuren en heerlijke smaken!

TIP: De worteltjes kunnen ook vervangen worden door worteltjes en doperwtjes uit een pot.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: