Oeuf mouillette

eiOeuf mouillette betekent letterlijk ‘dopen in je ei’. Een Frans ontbijt dat vooral door kinderen zeer op prijs wordt gesteld. Mijn moeder maakte het altijd voor me, en nog steeds eet ik mijn eitje op deze manier in het weekend. Delicieux!

Ingrediënten (1 persoon)
– Stevig sneetje brood
– Boter of halvarine
– Zout
– Peper
– Ei

Kook het ei ongeveer 4 minuten. Vanbinnen moet het eigeel nog vloeibaar zijn, want anders gaat het dopen zo lastig! Besmeer, terwijl het ei kookt, het brood met boter en doe er wat zout en peper op. Snijd het brood in kleine reepjes, zet je ei in een eierdopje en snijd het topje eraf. Klaar en dopen maar!

TIP: Je kunt natuurlijk het brood vervangen door ander dipmateriaal zoals rolletjes ham of asperges (of asperges gerold in ham!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: