Romige pasta met citroen en garnalen

lemonsDit frisse gerecht zet je binnen een handomdraai op tafel. De frisse smaak van citroen geeft het gerecht een verrassende en lichte smaak. Heerlijk maaltje voor een mooie zomerse dag of om een beetje zonlicht in huis te halen tijdens de donkere dagen.

Ingrediënten
– spaghetti
– 1 citroen (sap en fijngeraspte schil)
– bakje garnalen
– paksoi
– scheut kookroom
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie
– zout
– peper
– kleine rode peper
– handje verse koriander

Kook de spaghetti met wat olijfolie en zout in de pan beetgaar. Snijd ondertussen de paksoi in stukjes, blad en steel. Haal de zaadjes uit het pepertje en snij het in klein stukjes. Laat in een wok de olijfolie goed warm worden en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg ook het fijngesneden pepertje toe en voeg de paksoi toe. Roer alles goed door en doe de deksel op de wok om alles sneller te laten garen. Blus alles af met het sap van een halve citroen en voeg ook de rasp van een halve citroen toe. Nu kan de pasta erbij evenals de garnalen. Doe op het laatst de kookroom erbij. Eventueel nog wat citroensap toevoegen voor de smaak en verder afmaken met zout, peper en wat koriander.

TIP: Je kunt de garnalen vervangen door in stukjes gesneden kip toe te voegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: