Romige kip met spekjes en champignons

champigninEen goede maaltijd die niet zo voor de hand ligt, maar heerlijk smaakt. Het recept kan gemakkelijk aangevuld worden om het wat meer bijzonder te maken, maar de basis levert al voldoende smulplezier op.

Ingrediënten
– 2 kipfilets
– 1 bakje spekjes
– bakje champignons
– potje crème fraiche
– snufje maïzena of bloem
– rijst
– vruchtjes uit blik
– rucola sla

Bak de spekjes in een pan en giet het overtollige vet af (less is more!) en bak vervolgens de kip goudbruin aan. Voeg de champignons toe en laat even smoren met de deksel op de pan. Ondertussen rijst koken in een pan met voldoende water, snufje zout en lepel olijfolie. Voeg vervolgens de crème fraiche aan de kip toe en roer goed door, niet laten koken! Indien de saus de waterig blijft kun je er wat maïzena of bloem aan toe voegen. Zout en peper toevoegen om op smaak te brengen. Op het bord de rijst met daar overheen de kip in saus serveren en wat vruchtjes in blik en rucola erbij voor de frisse bite.

TIP: Worteltjes passen ook erg goed bij dit gerecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: