Broodsalade met tonijn en basilicum

tunaEen gerecht dat past bij een zwoele zomeravond. Helaas zullen we daar nog even op moeten wachten, dus halen we maar alvast de zomer in huis. Bovendien is dit gerecht een prima manier om van je oude brood af te komen!

Ingrediënten (2 personen)
– 2 moten tonijn (vers is lekkerder, maar diepvries kan ook)
– 3 tomaten
– plantje basilicum
– crème fraiche
– hompen brood
– olijfolie
– zout
– peper

Snij de tomaten in partjes en doe de blaadjes basilicum erbij in een grote slabak. Laat wat olijfolie in een pan heet worden en bak daarin gescheurde stukken brood krokant bruin. Pureer in een vijzel of coole keukenmachine wat basilicumblaadjes samen met een paar eetlepels crème fraiche. In een andere pan bak je heel kort de tonijn gaar met wat zout en peper er overheen. Hussel het brood door de slabak en voorzie het geheel van voldoende zout en peper. Op het bord serveren en een schepje van de saus op de tonijn doen.

TIP: Om de salade wat meer smaak te geven, kan er wat vinaigrette aan toegevoegd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: