Coquilles met mango en avocado

paris_market_scallops

Dit frisse gerecht maakt van een lunch meteen een feest. De zoete, zilte en zachte smaken combineren tot een streling van de tong. Champagne erbij en je gerecht past thuis op de menukaart van een restaurant!

Ingrediënten (2 personen)
– 4 coquilles per persoon
– sla melange (eikenblad, rucola, frisee)
– rijpe mango
– rijpe avocado
– balsamico azijn
– Dijon mosterd
– olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– zout
– peper

Leg wat sla op het bord en snijd vervolgens de mango en avocado in reepjes. Leg deze om en om op een bord zodat het een zon vormt. Bak in een grillpan de knoflook aan in wat olijfolie en bak heel kort (anderhalve minuut per kant) de coquilles aan. Ondertussen doe je een eetlepel mosterd in een kommetje en giet daar een eetlepel azijn bij. Vervolgens door elkaar roeren en 3 eetlepels olijfolie erbij. Leg de coquilles op het bord en schep de gebakken knoflook erbij. Besprenkel de salade vervolgens met de dressing en voeg een snufje zout en peper toe.

TIP: Vervang de mango door een rijpe grapefruit. Zorg er dan wel voor dat je dressing wat zoeter is, anders wordt het geheel te zuur. Een schepje suiker aan de dressing toevoegen doet wonderen!

Plaats een reactie